Η σημασια του λογοτυπου

Η σημασία του λογοτυπου

Το λογότυπο είναι για την εταιρία σας, ότι είναι το πρόσωπο για κάθε έναν από εμάς. Αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας. Και στην περίπτωση της εταιρίας σας, εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της. Είναι, επίσης, το δυνατότερο όπλο του marketing.

Ο Αριστοτέλης πίστευε ότι η ψυχή δεν μπορεί να σκεφτεί χωρίς την βοήθεια της εικόνας.

Ένα καλά σχεδιασμένο λογότυπο εδραιώνει την ταυτότητα της εταιρίας σας. Η δύναμή του προέρχεται από την οπτική του φύση. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ανθρώπινος νους ταυτίζεται με την εικόνα πολύ πιο γρήγορα από ότι με το κείμενο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το να έχει μία εταιρία, ένα οποιοδήποτε λογότυπο, είναι αρκετό για να δημιουργήσει μία εταιρική ταυτότητα. Ένα λάθος σχεδιασμένο λογότυπο μπορεί πολύ εύκολα να καταστρέψει την εικόνα της εταιρίας σας. Από την άλλη, ένα σωστά σχεδιασμένο λογότυπο έχει την δυνατότητα να προσεγγίσει το αγοραστικό κοινό και να του επικοινωνήσει την αξία της εταιρίας ή του προϊόντος σας. Επομένως, πολλά βασίζονται στον σωστό σχεδιασμό του λογοτυπου.

 

Το λογότυπο δημιουργεί την εικόνα σας

Στον επιχειρηματικό κόσμο, η εικόνα είναι το παν. Μία εταιρία marketing, είναι πιθανό να θέλει το λογότυπό της bold, κάτι που θα εκφράζει την επιθετικότητα που θα ήθελε να δει ο πελάτης σε εταιρίες τέτοιου αντικειμένου. Από την άλλη, το λογότυπο μίας ασφαλιστικής εταιρίας, θα αντανακλά σταθερότητα και αξιοπιστία, αξίες που θα ελκύσουν το αγοραστικό κοινό.

Στην εποχή μας όμως κατακλυζόμαστε από λογότυπα. Εάν θέλουμε λοιπόν το λογότυπό μας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, θα πρέπει να είναι κατανοητό και να παρουσιάζει κάτι συγκεκριμένο και μοναδικό στο υποσυνείδητο του καταναλωτή.

logo design

 

Το λογότυπό σας παγιώνει την αφοσίωση των καταναλωτών

Αφού εδραιώσει την ταυτότητα και την εικόνα της εταιρίας σας, το λογότυπο συνεχίζει να δουλεύει προς όφελός σας. Κομμάτι της αποτελεσματικότητας ενός λογοτυπου, είναι η ικανότητα της συνεχούς επανάληψης. Όπως είναι γνωστό στον επιχειρηματικό κόσμο, η οικειότητα είναι το κλειδί της εταιρικής ανάπτυξης. Οικειότητα που στην επιχειρηματική γλώσσα λέγεται αφοσίωση και πίστη του καταναλωτή στην εταιρία και το προϊόν της.

Αφού έχει εδραιωθεί η αφοσίωση του καταναλωτή, το επόμενο βήμα είναι η συνεχής προβολή του λογοτυπου. Κάθε φορά που αναφέρεται η εταιρία σας ή κάποιο από τα προϊόντα της, πρέπει να συνοδεύεται από το λογότυπό σας. Σύντομα, μία ματιά, ακόμη και σε κομμάτι του λογοτυπου σας, θα είναι αρκετή για να κάνει ο καταναλωτής την ταύτιση με την εταιρία σας.

 

Το λογότυπό σας είναι το πιο ισχυρό όπλο του marketing

Με προσεκτικό marketing, το λογότυπό σας μπορεί να γίνει η κύρια αιτία πώλησης των προϊόντων σας. Για παράδειγμα, η Nike διαθέτει τρομερή καταναλωτική αφοσίωση. Μέρος της στρατηγικής της, είναι η συσχέτισή της με μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού, εδραιώνοντάς την ως κορυφαίο κατασκευαστή αθλητικού επαγγελματικού εξοπλισμού.

 

Το λογότυπό σας αποδεικνύει πνευματική και εμπορική ιδιοκτησία

Το λογότυπο λειτουργεί όπως η υπογραφή. Αποδεικνύει την νομική σας ιδιοκτησία και σας προστατεύει από απομιμίσεις και απάτες.

room 702 creative studio

 

Για τους παραπάνω λόγους (και άλλους τόσους), αξίζει να επενδύσετε, αρχικά, στον σχεδιασμό ενός εξαιρετικού λογοτυπου. Εσείς και η εταιρία σας, χρόνο με το χρόνο, θα καρπωθείτε τα οφέλη του.

Ελεύθερη μετάφραση από κείμενο που δημοσιεύθηκε στο BrightBlueC.com.au